Google+ Followers

Sunday, 9 November 2014

LADDER games with footstep (game tangga)


SORRY BI failed hehehe
tah la betul tak tajuk tu....

tapi yang penting sebenarnya nak cerita sikit pasal games tangga nih........
selalunya mak ayah tak bagi anak main kat tangga kan....
tapi aku lagi disuruh suruh danish main kat tangga.....



tapi yang suka main tangga sekarang ni bukan lah danish tapi Aurora tuh.....tak payah suruh cepat jer dia naik.....tapi untuk aktiviti ini aurora tak boleh join sebab bahaya tak stabil lagi kan turun naik so danish jer yang boleh erk....ok kiter teruskan cerita games ni....



bahan yang diperlukan mudah sahaja gambar tersebut di laminatekan 1 keping=A4 saiz.....bahan amik kat mr google jer tapi cube jugak letak berkaitan dengan alphabet tak kisah lah nak main cara mengenal huruf @pun cara mengenal gambar........

kat sini aku masih tak mahu mengajar danish mengenal huruf tetapi masih mengajar danish mengenal gambar @ membuat cerita berkaitan dengan gambar iaitu apa yang dilihat minta disebut.....

Jadi apabila setiap gambar yang dipijak danish perlu memberitahu mama apakah gambar yang dipijak nya so memang lah dia excited pijak jer tapi dalam masa yang sama dia perlu fokus n perlu tahu apa yang perlu dia bagi tahu mama apakah gambar yang dia sedang pijak......dia suka sangat sangat dan membantu dalam perkembangan bahasa nya kerana sambil main sambil menambah kosa kata baru....




Matlamat untuk aktiviti ini adalah untuk dia rasa, melihat, fokus, menambah kosa kata dan seronok bermain.....itu saja mama suka kalo dia suka......

yer semasa aktiviti ini dijalan kan adik merana kat bawah nak naik tak boleh jadi along lagi lagi sakat adik sebab adik kene kurung dibalik baby court tuh.....




&&&&sukamainbersama&luangmasabermainwalaupunhanya20minitsehari&&&&&

MATLAMAT TERCAPAI....


No comments:

Post a Comment