Google+ Followers

Monday, 24 November 2014

BOLEH kurus dalam masa 6 bulan

Assalamualaikum.....




ini kaitan mama punyer citer...
penah tak korang takut selepas mengandung boleh turun ker berat badan...
mana tak nyer masa mengandung orang kata makan jer jangan pantang bagi baby sihat...
ha bukan baby yang sihat mama dia sekali yang sihat sangat sangat...

kalo pregnant tak de dalam tangan 80kg bukan ISNO lah....so anak yang sulung last final 80kg yang kedua 84kg.....ha persoalannya boleh kah turun kan berat badan tuh.....



so aku dah penah lahirkan baby 4.11kg untuk anak kedua dan doktor dah bagi tau hati hati kemungkinan untuk dapat baby 4kg amat tinggi.....ha suspen aku......
mana taknyer aku makan lalu jer kat ofis kalo ada orang tak habis makanan aku yang jadi buruk lantak..

entah rasa sedapjer tetambah cheesy wedges hari hari tau.....pengalaman masing masing anak lain dan perassan pun lain.....
time dapat anak lelaki malas memanjang, asyik nak burger suka merajuk, tapi perasaan suken sedih jer tah kenapa nak nangis jer...
tapi untuk anak perempuan ha lain sangat suka mengemas, tak boleh tengok kotor, happy, suka makam wedges, sonok jer sampai debab.....hehehe

erm balik pada perancangan kurus......bila dah bersalin selalunya akan susut 15kg jadi tinggallah 69kg sahaja.....ha tu pun baju semua tak leh pakai pinjam baju mak tau hahaha....baju kurung

erm diet gak kurang kan nasilah dari start pantang tau....sehari sekali jer makan nasi target sebulan 1 @ 2 @ 3 kg mesti turun dan mustajab takkan tinggal untuk sapu bahagian yang tak lawo ok...



OAT itu penting dalam kehidupan saya hingga sekarang masih amalkan pengambilan oat pada waktu pagi tau....erm mula mula tak sedap tapi bila dah lama ok sedap sedap......

saya tak pernah senaman @ jogging pun tapi tak pernah malas buat kerja rumah itu senaman saya....
penimbang mesti ada kat rumah....

tapi kalo ikut kan anak sulung lagi kurus sebab memang jaga betul betul tapi tak pernah bawah 50kg dapat dalam 53kg......tapi anak kedua nih dalam 54 @ 55kg tu dapat dah tapi macam tak nak turun dah jer.....tapi tak per kalo rasa naik sekilo cecepat puasa @ kurangkan nasi kekadang tak tahan masak untuk anak mana boleh tak makan bazir makan so bila menaik tuh dah merasa tau...so senang jer nak kurus kan cuma mesti tekad k jangan hangat hangat tahi ayam....lalalalalal




NOTA: kalo nak kurus cari baju lama yang paling suka mesti try setiap hari supaya nak pakai gak nanti mesti target capainyer....kah kah kah

9 comments:

  1. done follow...selamat berkenalan...hehehe seronoknya kuruskan...x sabar nak kuruskan badan jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear kalo kurus boleh pakai macam macamkan hehe....

      Delete
  2. hai yunk.. salam kenal :)

    Alhamdulillah jijah pon kembali ke berat anak dara dulu 40-45kg je.. nak2 anak tgh lasak n aktif lg mamanya bertambah slim

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye best nyer is dari anak dara tak penah dapat 45kg berat tulang kot hahaha

      Delete
  3. hai dear
    salam kenal jugak

    ekin ade bukak promosi kufi skrg
    jemput tgk!

    http://www.queencolors.com/2014/11/tempahan-dibuka-17-30-nov-2014-november.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerk ok sis nanti is tengok erk tahniah comel comel kufi awak

      Delete
  4. hi dear salam kenal dan ziarah... wah maintain je ye..tahniah tau!

    ReplyDelete
  5. Hai danish aurora... saya pun nak ikut diet mkn oat tu la... nasi sesenduk je ek.... huhu

    ReplyDelete