Google+ Followers

Thursday, 25 December 2014

TERAPI PERTUTURAN di SHAH ALAM

ASSALAMMUALAIKUM saudaraku, sahabatku, jiranku....

apa kaitan entry ni dengan terapi kat atas....

Aku tau semua orang harapkan anak dia bercakap dengan perkataan yang betul dan mengharap anak dia petah bercakap....
sama lah macam aku pelbagai carian di google sentiasa dihujung jari kita kan dahagakan ilmu dalam membantu anak anak kiter dalam bertutur dengan baik...


Sebenarnya dah ramai ibubapa kat luar sana melabur duit untuk berharap anak dapat bercakap dengan baik tapi sebenarnya orang yang paling hampir dengan anak adalah ibubapa sendiri tapi kita perlu melaburkan masa sahaja atau mengorbankan kasih sayang kiter untuk mereka iaitu anak anak kiter sendiri....

semakin aku mendekati dunia blogger aku dapat berjumpa dengan ramai orang yang boleh di jadikan sumber rujukan....even anak kau doktor kata ok pun aku tetap nak cari ilmu untuk lebih mendekati anak anak aku....orang panggil UNTUK PARENTS YANG  PRIHATIN.....

TERAPI PERTUTURAN ini bukan lah anak yang ada masalah jer kene pergi sebenarnya dia pada sesiapa yang nak belajar tentang pertuturan maksudnya korang boleh ajar anak korang tapi ada cara nya dengan pergi hadiri kursus kursus cam nilah pelaburan jugak tuh tau......

Korang ingat kerja kerajaan jer pergi kursus nak kutip jam aku yang swasta ni pun kursus nak kutip ilmu ok.....ahhahah tak kelakor....

Aku nak perkenal kan kat korang THERAPIST ni dia ajar aku cara nak ajar anak tapi selalu ikut blog dier.....die seorang yang lembut, dan yang aku suka cara dia dalam mendidik itu dan terapi yang diberi pada pesakit pesakit dia adalah " PARENT CENTERED APPROACH" maksudnya parent lepas datang jumpa die balik kene buat homework ajar balik cara dia kat rumah tau....tapi ikut tahap kanak kanak lah.....

Inilah orangnya Rubyatika


Baca lah blog dia kat sini Rubyatika aku selalu pergi kalo dia datang kat ipoh je tapi sekarang dia tengah survey kalo ada orang nak dia datang shah alam jadi korang boleh lah wattsap dia atau sms 013-3109703 untuk mendapat vote di shah alam harap membantu korang jugak mana yang nak dapat khidmat nasihat dia tau..


note: Beri peluang pada diri sendiri untuk jadi cikgu yang hebat di hati anak anak korang.....

2 comments:

  1. assalamualaikum saya seorang pembantu guru dikelas pendidikan khas pra sekolah,bagaimana cara saya utk menghadiri pgrm tersebut bagi menambah ilmu pengetahuan dalam bidang TS ini...

    ReplyDelete
  2. sila klik link ini https://rubyatika.wordpress.com/
    watsaap dr. ruby 013-3109703

    ReplyDelete