Google+ Followers

Monday, 1 December 2014

lukisan TANGAN




painting yang sangat teruja untuk danish n aurora...

sebenarnya menggunakan colour water ni tak lah rumit mana pun cuma kecah jer lah...
kalo nak kata eksited kedua dua memang eksited tapi dua dua penggeli lawak tau...ok go through gambar k dulu...



ini lukisan ADIK AURORA
tangan comel kecik jer lepas tekap mintak mama basuhkan tangan camner tuh tapi dia cakap nak gi nak gi....ha anak aku baru 1 tahun 1 bulan tau tapi dia ni matang cam umur dia 1tahun 1/2 dah boleh sebut perkataan clear sangat sangat clear......dan dia tak boleh kalo danish buat dia tengok jer x kan dia lagi sibuk ok kepoh sikit anak dara aku nih tapi itu yang aku suka tau....dia siap bangun pijak pijak guna kaki warna tu mungkin nak cop guna kaki lah tu tapi tak sanggup mama nak buh kat kaki kan buat lah nak cam ner pun...

korang tau masa aktiviti ni dijalankan sebenarnya aku dah tanggalkan baju diowang tah aku takut kene baju last last suar pun kene hahaha tak boleh tahan teruskan jer ok.....
tu yang aku tak tangkap gambar tu habis berlemoih ngan mama punyer tangan sekali ok...




ini lukisan ALONG DANISH
danish dah matang dalam melakukan painting dia tahu apa itu warna dan dia suka guna tangan dia berbanding berus mungkin tak boleh sentuh kot....ha tangn along pun comel jer sebab along ni tangan montok montok....aku tak risaukan danish sebab dia tak masuk mulut dia cuma suka lap kat seluar jer nasib seluar hitam ok....danish kalo dia suka apa yang aku nak dia akan buat sejam tapi kalo tak nak sekejap jer dier akan bangun biasa untuk budak 4 tahun daya tumpuan yang singkat tapi kiter boleh latih melalui lukisan jugak bagus untuk motor tangan dier kalo dah siap dia bagi tau MAMA DAH CIAP CIAP haha






hasil painting mereka.....teringat kat sekolah dulu dulu jadilah boleh jadi cikgu painting pulak kat anak anak kan....

2 comments:

  1. SAlam Singgah

    Jika sudi follow blog saya ye..tq

    http://teratakcassia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. best je tengok diorang main..tapi masa nak ngemas tu alahai..kena motivate diri sendiri banyak sikit..huhu..btw..tq singgah ke blog..jawapan tuk soalan mummy danish aurora dah dijawab di sini...http://simplyakuogosh.blogspot.com/2014/11/latepost-en-dadi-and-adeans-3rd-birthday.html?showcomment=1416559812654#c3418439883383534636

    till then, tq again...salam perkenalan ye..

    ReplyDelete