Google+ Followers

Thursday, 28 August 2014

AKTIVITI MINGGU "A" & "1"



Syukur alhamdulilah walaupun kekangan masa dalam menjadi cikgu pada anak anak aku insyaalah aku akan buat sedaya aku mampu....kami mula minggu kami dengan aktiviti huruf "A" & "1"....

aku banyak belajar dari mr google je bahan bahan pun banyak di hujung jari je nak tak nak ko yang tentukan peluang depan mata ko kan.....ye aku cuba ambil peluang walaupun rasa dah terlambat sebenarnya.....aku sangat sangat teruja bila mengajar anak aku yang sulung MUHAMAD DANISH yang berumur 4 thn....baru nak mula mengenal a,b,c.....1,2,3....SHAPE...colours...n banyak g....tp aku pada mula aku ajar anak aku melalui semua pembelajaran dengan fully BAHASA MELAYU kerana anak aku delay speech so aku nak buat dia paham biarlah bahasa yang aku guna selalu....BAHASA INGGERIS mungkin umur 5 @ 6 tahun agar tak bosan dengan benda yang sama jer....

mengeluarkan idea yang kreatif untuk mendapatkan hasil yang baik bukan lah mudah bagi seorang mama N bukan cikgu n belajar sendiri jer....

so aku akan kongsi ngan korang aktiviti bulanan kami......









****mama yang lebih nyer....

1 comment:

  1. salam admin. wah bagusnya.. best je aktiviti nih

    ReplyDelete