Google+ Followers

Tuesday, 17 December 2013

KISAH flash card GIANT

Anak aku lambat cakap.....GIVE UP...


Serius weh anak aku dah masuk 2 thn panggil MAMA n AYAH pun tak nak
tp OPAH dia panggil pada sume orang termasuklah laki aku memang KECEWA....
sepupu sepupu nya bawah  5bln dari dia dah popet popet.....
anak aku kalo kita sebut dulu pun bunyi lai contoh aku sebut BOLA tah dia jawab CAPA apakah????

ni 22hb  Dis ni cukup 3thn.....setelah adik dia dah kuar si AURORA erm sampai skunk tak le time weh ada ADIK......

DANISH.....aku n apaknya selalu lihat perkembangan anak sulung kami memang lambat jalan pun 1thn 7 bln.
......sehingga lah umur anak aku 2thn aku nampak cam dia memang lain dari budak normal so aku refer pakar untuk tahu KENAPA???nangis weh tengok anak orang lain cepat je....sian kat  anak aku....

sekarang nak masuk 3 bln MUHAMMAD DANISH dimasukkan ke kelas FISIO, PERTUTURAN DAN UJIAN PENDENGARAN......

kadang pikir tak nak pergi nanti orang ingat anak aku ni ada masalah.......tp bila aku amik positifnya....sapa nak tolong anak aku kalo bukan mak bapaknya kan???SO itu adalah jalan terbaik REFER PAKAR....aku banyak belajar dari cikgu FISIO dia yang dia normal cuma dia lambat dalam aktiviti.....

SO ini yang aku lakukan di rumah dengan bantuan FLASH CARD GIANT ni alhamdulilah dia boleh baca dan sebut dengan tepat.....

DAN tanpa aku sedari kalo aku sebut A dia sebut B, aku sebut C dia sebut D....last last dia yang ajar aku.....keh keh keh.....comel n sonok dapat lihat dia ajar aku.....bukan aku ajar dia....sangat memberansangkan....

TP guna flashcard ni dalam bapa second je aku buat tu pun lepas balik keje malam.....biasalah budak takkan lama fokus so amik masa 1 hari aku wat baper second je untuk dia kenal huruf....aku buat laju-laju...nama pun flashcard kan so laju laju lah.....

AKU buat hari hari sampai dia pun dah tau huruf apa aku tunjuk kat dia.....HASILNYA alhamdulilah DANISH boleh sebut HURUF HURUF TU....

aku takkan bagi dia main dengan flashcard tu takut dia jemu so lepas aku imbas aku simpan untuk esoknya....sehari dalam 5-10 huruf aku akan imbas....esok aku amik huruf lain dan seterusnya.....ini tips aku belajar dari  AKU BUKAN BIDADARI aty thanks ajar aku.....

aku suggest sapa sapa yang nak ajar anak cepat kenal huruf huruf yang penting tu em mai cuba FLASHCARD ni serius berkesan.....aku ada macam macam jenis tp aku pakai untuk anak aku jenis ni.....besar A4 size.....CARDBOARD yang keras....memang BEST....


KO tengok anak aku dari fokus samapi lah hilang fokus 3 minit je sehari.....
korang yang kerja pun boleh gigih cam aku gak...







kan aku kata last dia posing lak......




FLASHCARD GAINT A B C





FLASHCARD GIANT ALIF, BA, TA









HARGA: RM45

POSTAGE: RM10 ( BERAT)

Kalo minat bole email aku kat danishaurora@gmail.com @ wassapp 012-4035031


No comments:

Post a Comment