Google+ Followers

Tuesday, 20 January 2015

PINKY WINKY

Assalam....




dah lama tak update blog ni....
tah rasa cam kosong jer semenjak seminggu nih cam tak besh jer erm biarkan jerlah minggu moody tukan...

start minggu nih nak ceria ceria sikit lah so nak buat entry pasal warna PINK..
ok cakap pasal anak perempuan tah aku pun tak tau napa tak leh tukar warna pink kepada warna ungu ker, warna merah ker, warna biru ker, warna warni ker.....


entah se aku beli barang tak kira baju, kasut, hair band, stokin, subang, buah rantai, dll semua pink aku pun perasan masa beli tak perasan tapi bila tengok almari adik AURORA ha betullah semua pink kalo ada pun 1, 2 warna lain tu pun orang yang bagi atau pengasuh bagi.....

mungkin sebab aku memang peminat tegar warna pink kot hehehe....
kalo boleh ha kalo boleh umah aku semua aku nak buat colour pink tapi tak nak lah nanti orang kata dah macam disneyland dah....

tapi aku pernah terfikir nak buat satu sudut kat rumah aku tu HELLO KITTY warna PINK kan dekat shelf jer lah since aku ada anak dara tak der lah nampak sangat aku suka PINK kan jadi ada lah sebab anak perempuan kan dulu dulu masa danish jer aku bosan beli baju macam tu jer paternnya tapi bila dah ada anak perempuan ni kekadang banyak beli barang adik dari along...

selalu ayah diorang perasan tetambah hair bank n kasut....adik dah pandai pakai kasut jadi nya aku beli lah sliper kasu tinggi, kasut sarung dengan harapan raya nanti boleh pakai WEDGES sama ngan mama berangan jap...
entah bila bear nanti adik aurora minat tak pink sebab sekarang dia tak reti pilih lagi sedap jer mak ko pilih pink memanjang..

tapi danish sejak sejak ni asyik SPIDERMAN jer sampai pergi sekolah pun nak pakai baju spiderman tuh....jenuh mak ko pujuk pepagi nak pergi sekolah tapi alhamdulilah itu adalah normal bagi kanak kanak sampai satu tahap dia ada keinginan dia dan pilihan dia itu yang mama suka tapi kalo bab pergi sekolah tetap kene tegas tapi kekadang tewas pepagi mama terpaksa umpan aiskrim pop, keropok, atau pun IPAD sebelum masuk kereta....payah jugak kalo ayah kerja pagi kan mama lah sorang sorang siapkan anak anak kan mama siap g dah sejam kan......haha

ok tu jer nak cerita petang ni nak balik dah ok jumpa lagi di lain entry

NOTA: korang suka PINK tak??

No comments:

Post a Comment